Sült csirke rizzsel, sonkával

Hozzávalók (4 személyre):

  • 25 dkg konyhakész rizs
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg főtt sonka
  • 1 piros húsú paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 evőkanál olaj
  • kevés cseresznyepaprika-krém
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • curry
  • só, fehér bors

A rizst forrásban lévő sós vízben készre főzzük. Közben a csirkemellet és a sonkát széles csíkokra metéljük. A paprikát apróra feldaraboljuk. A póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A csiperkegombát felszeleteljük. Teflonserpenyőben a csirke- és sonkacsíkokat a forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a paprikát, a pórét és a gombát 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a hús- és sonkacsíkokat, valamint a lecsöpögtetett rizst, és együtt nagy lángon, állandó kevergetés közben átsütjük. Végül 2 evőkanál vizet keverünk bele, cseresznyepaprika-krémmel, szójaszósszal és curryvel ízesítjük.