Sonkás tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg orsótészta
  • 20 dkg füstölt, főtt sonka
  • 2 alma
  • 3-4 csemegeuborka
  • 10 dkg paprikával töltött olajbogyó
  • 5 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • ½ csokor petrezselyemzöld
  • só, késhegynyi cayenne bors
  • pár csepp citromlé

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A sonkát, a kicsumázott almát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót felszeleteljük. A majonézt a tejföllel meg a szójaszósszal simára keverjük, sóval, citromlével ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel és a cayenne borssal fűszerezzük. Végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.