Padlizsános-cukkinis csirkecomb

Hozzávalók :

  • 1/2 kg padlizsán
  • 1/2 kg zsenge cukkini
  • só, bors
  • 8 nagyobb alsó csirkecomb
  • 4 ek. olaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4-5 zsályalevélke
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg sütőkolbász
  • 1 kis ág rozmaring

A padlizsánokat és a cukkiniket megmossuk, hámozatlanul kisebb kockákra vágjuk. A padlizsánt fél órára besózzuk, majd leöblítjük, kinyomkodjuk. A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük, elősütjük a felforrósított olajban, majd sütőedénybe fektetjük, és meghintjük sóval, borssal. A csirke sütőolajában megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a cukkinit és a padlizsánt, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott zsályát, sózzuk, borsozzuk, a szegfűszeggel ízesítjük és a csirkecombok mellé-köré halmozzuk. A kolbászt megmossuk, megszurkáljuk, a zöldség tetejére tesszük és előmelegített, forró sütőben (200 ´C) az egészet pirosra sütjük. A kolbászt felkarikázzuk, a zöldség, illetve a hús tetejére rendezzük, végül rozmaringgal díszítve a sütőedényben tálaljuk. Párolt rizs, puliszka illik hozzá.

Vélemény, hozzászólás?