Hozzávalók :
- 1/2 kg padlizsán
- 1/2 kg zsenge cukkini
- só, bors
- 8 nagyobb alsó csirkecomb
- 4 ek. olaj
- 1 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-5 zsályalevélke
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 10 dkg sütőkolbász
- 1 kis ág rozmaring
A padlizsánokat és a cukkiniket megmossuk, hámozatlanul kisebb kockákra vágjuk. A padlizsánt fél órára besózzuk, majd leöblítjük, kinyomkodjuk. A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük, elősütjük a felforrósított olajban, majd sütőedénybe fektetjük, és meghintjük sóval, borssal. A csirke sütőolajában megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a cukkinit és a padlizsánt, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott zsályát, sózzuk, borsozzuk, a szegfűszeggel ízesítjük és a csirkecombok mellé-köré halmozzuk. A kolbászt megmossuk, megszurkáljuk, a zöldség tetejére tesszük és előmelegített, forró sütőben (200 ´C) az egészet pirosra sütjük. A kolbászt felkarikázzuk, a zöldség, illetve a hús tetejére rendezzük, végül rozmaringgal díszítve a sütőedényben tálaljuk. Párolt rizs, puliszka illik hozzá.