Hozzávalók (8 adaghoz):
- 5 dkg hámozott mandula
- 5 dkg puha mazsola
- 1 nagy üveg meggybefőtt
- 1 csokoládés/kakaós piskótahasáb (40 dkg)
- 1 dl rum
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 3/4 l tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
A mandulát durvára vágjuk, serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. A mazsolát forró vízzel leöblítjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk a díszítéshez. A piskótát 2×2 cm-es kockákra vágjuk, a felét csinos üvegtálba szórjuk. Meglocsoljuk rummal, megszórjuk mandulával, mazsolával és meggyel, majd a maradék piskóta, rum stb. következik. A vaníliás krémhez habosra keverjük a cukrot és a tojássárgáját, hozzáadjuk a 6 evőkanál hideg tejjel elkevert pudingport. A többi tejet felforraljuk, apránként a tojásos pudingalaphoz keverjük és szelíd tűzön sűrűre főzzük. Csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, kíméletesen a forró krémhez adjuk és bevonjuk vele a piskótarakottast. Hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 4 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a félretett meggyszemekkel és mentalevélkékkel díszítjük. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.