Hozzávalók 6 személyre:
- 1 doboz (250 g) kukoricakonzerv
- 1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb)
- 1 körömnyi gyömbér
- 1 csipet zellersó
- só
- 1 mokkáskanál fehér bors
- 1 ek. saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka)
- 2 dkg kukorica- vagy rizsliszt
- 2 egész tojás
- petrezselyem
Erős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele.Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük.Közben elkészítjük a „habarást”: a zellersót, a levestől függő mennyiségben konyhasót, az őrölt fehér borsot kikeverjük a pálinkával, majd hozzáadjuk a pici hideg vízben feloldott kukoricalisztet vagy rizslisztet, a levesbe keverjük és lassú tűzön még kb. 1 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik.Levesszük a tűzről, eltávolítjuk a gyömbért, gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásokat, tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, azonnal tálaljuk. Akkor jó, ha egy kicsit csípős!