Kínai tojásos kukoricaleves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 doboz (250 g) kukoricakonzerv
  • 1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb)
  • 1 körömnyi gyömbér
  • 1 csipet zellersó
  • 1 mokkáskanál fehér bors
  • 1 ek. saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka)
  • 2 dkg kukorica- vagy rizsliszt
  • 2 egész tojás
  • petrezselyem

Erős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele.Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük.Közben elkészítjük a „habarást”: a zellersót, a levestől függő mennyiségben konyhasót, az őrölt fehér borsot kikeverjük a pálinkával, majd hozzáadjuk a pici hideg vízben feloldott kukoricalisztet vagy rizslisztet, a levesbe keverjük és lassú tűzön még kb. 1 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik.Levesszük a tűzről, eltávolítjuk a gyömbért, gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásokat, tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, azonnal tálaljuk. Akkor jó, ha egy kicsit csípős!