Hamburgi gombasaláta

Hozzávalók (4 személyre):

  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 10 dkg uborka
  • só, bors
  • 1 citrom leve
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor kapor

A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát cikkekre, a többit kockára vágjuk. Keverőtálban a tojássárgákat és a mustárt habverővel elkezdjük habosra keverni. Vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat. Az így kapott majonézalapba belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és a darabolt zöldségeket. Ízesítjük sóval és őrölt borssal. Önálló ételként pirítóssal fogyasztjuk, de kínálhatjuk köretként is.

Vélemény, hozzászólás?