Csokoládés-mandulás túrókehely

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 cs. vaníliás cukor (20 g)
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg hámozott mandula
  • tejszínhab

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaót, aztán az áttört túrót és a rumot, és habverővel nagyon habosra kidolgozzuk. A mandula egy részét szálkásra megvágjuk, a felét lazán a túrókrémbe keverjük. Kelyhekbe szedjük, tetejét tejszínhabbal díszítjük és meghintjük a maradék, serpenyőben, szárazon megpirított mandulával. 2-3 órára behűtjük.

Vélemény, hozzászólás?