Túrós pite (szalakális)

Tészta :

  • 25 dkg liszt
  • 2 csapott kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szalalkáli
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás (egész)

Ezt mind jól összedolgozzuk, ha kemény lenne a tészta, tehetünk bele egy pici tejet. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. Egy közepes tepsi hátát bekenjük margarinnal, és két lapban kisütjük.

Krém :

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • kb. 3-4 evőkanál citromlé
  • mazsola

Külön keverjük ki (mixerrel) a túrót a citromlével, és külön a margarint, a porcukrot és vaníliás cukrot. Majd összekeverjük a két masszát és jó alaposan kikeverjük mixerrel. A mazsolát csak ezután szórjuk bele. Megtöltjük a lapokat és egy napig állni hagyjuk, hogy jól megpuhuljon a tésztája

Vélemény, hozzászólás?