Tészta :
-
25 dkg liszt
-
2 csapott kiskanál sütőpor
-
1 kiskanál szalalkáli
-
5 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
2 tojás (egész)
Ezt mind jól összedolgozzuk, ha kemény lenne a tészta, tehetünk bele egy pici tejet. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. Egy közepes tepsi hátát bekenjük margarinnal, és két lapban kisütjük.
Krém :
-
25 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
2 vaníliás cukor
-
50 dkg túró
-
kb. 3-4 evőkanál citromlé
-
mazsola
Külön keverjük ki (mixerrel) a túrót a citromlével, és külön a margarint, a porcukrot és vaníliás cukrot. Majd összekeverjük a két masszát és jó alaposan kikeverjük mixerrel. A mazsolát csak ezután szórjuk bele. Megtöltjük a lapokat és egy napig állni hagyjuk, hogy jól megpuhuljon a tésztája