Mozart kuglóf

Hozzávalók:

  • 16 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • citrom reszelt héja
  • vaníliás cukor
  • 7 tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 19 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 1/3 dl rummal meglocsolt 6dkg mazsola
  • 7 dkg apróra vágott főzőcsokoládé
  • vaj, liszt a formához
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • sötét csokoládémáz

A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét és a mazsolát. Kuglófformában, előmelegített sütőben 160-170 C-on 70 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni. Felforrósított sárgabaracklekvárral és a csomagolási előírás szerint elkészített mázzal vonjuk be.

Vélemény, hozzászólás?