Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- citrom reszelt héja
- vaníliás cukor
- só
- 7 tojás
- 9 dkg kristálycukor
- 19 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- 1/3 dl rummal meglocsolt 6dkg mazsola
- 7 dkg apróra vágott főzőcsokoládé
- vaj, liszt a formához
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- sötét csokoládémáz
A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét és a mazsolát. Kuglófformában, előmelegített sütőben 160-170 C-on 70 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni. Felforrósított sárgabaracklekvárral és a csomagolási előírás szerint elkészített mázzal vonjuk be.