Grízes piskóta gyümölccsel

Hozzávalók: A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 16 evőkanál gríz

Az öntethez:

  • 1 l tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 cs. vaníliáscukor

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Először habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszát és a 16 evőkanál grízt. Vastagon kivajazott tepsibe öntjük és 170 ´C-on sütjük, mint a piskótát.

Amíg sül a piskóta, 1 liter tejet felforralunk 5 evőkanál cukorral, 2 cs. vaníliáscukorral és amikor a süti kisült, forrón ráöntjük. Fóliával takarjuk le, amíg a tejet a sütemény magába szívja és finom, könnyű lesz. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert nagyon finom jéghideg gyümölcssalátával és tejszínhabbal. Elkészítési idő: kb. 1 óra.

A gyümölcssalátát lehet bármilyen gyümölcsből, befőttből készíteni, de a legfinomabb eper, banán, szeder, őszibarack egyvelegéből, egy kis áfonyadzsemmel ízesítve!

A receptet beküldte: Hevesiné Taba Lívia

Vélemény, hozzászólás?