Hozzávalók: A tésztához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 16 evőkanál gríz
Az öntethez:
- 1 l tej
- 5 evőkanál cukor
- 2 cs. vaníliáscukor
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Először habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszát és a 16 evőkanál grízt. Vastagon kivajazott tepsibe öntjük és 170 ´C-on sütjük, mint a piskótát.
Amíg sül a piskóta, 1 liter tejet felforralunk 5 evőkanál cukorral, 2 cs. vaníliáscukorral és amikor a süti kisült, forrón ráöntjük. Fóliával takarjuk le, amíg a tejet a sütemény magába szívja és finom, könnyű lesz. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert nagyon finom jéghideg gyümölcssalátával és tejszínhabbal. Elkészítési idő: kb. 1 óra.
A gyümölcssalátát lehet bármilyen gyümölcsből, befőttből készíteni, de a legfinomabb eper, banán, szeder, őszibarack egyvelegéből, egy kis áfonyadzsemmel ízesítve!
A receptet beküldte: Hevesiné Taba Lívia