Csirkehúsos egytál

Hozzávalók 2 személyre :

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 piros pritamin- vagy kaliforniai paprika
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,25 dl fehérbor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 kiskanál só
  • 1/4 kiskanál bors
  • 1 kiskanál töröttpaprika
  • 1 doboz konzervkukorica (280 g)
  • 4 evőkanál tejszín

A húst kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Kiszedjük a paprika magházát és a hússal egyforma darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát és vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig apró kockákra. Az így előkészített hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kevés olajon külön-külön megpirítjuk és kiszedjük. A bort és a fűszereket a pirításból visszamaradt léhez adjuk és felforraljuk. Belekeverjük a megpirított hozzávalókat és fedő alatt pároljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a kukoricát és a tejszínt, és együtt főzzük.Ízesítjük és tálaljuk. Vajon forgatott rizs vagy baguette illik hozzá. Variáció : csirkemell helyett készíthetjük pulyka felsőcombbal is!

Vélemény, hozzászólás?