Töltött sonka pirított sajttal

Hozzávalók (4 személyre):

  • 25 dkg gomba
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,25 dl tejszín
  • 1,25 dl száraz fehérbor
  • só, bors
  • 1 tojás
  • 40 dkg főtt sonka
  • 8 dkg reszelt ementáli sajt
  • 2 kis paradicsom
  • petrezselyemzöld ízlés szerint

A felszeletelt gombát rövid ideig vajban pirítjuk, majd kiszedjük belőle. Lisztet keverünk a zsiradékba, felöntjük a fehérborral és tejszínnel, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük és hozzákeverjük a gombát és a tojást. Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket és elosztjuk rajta a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle és egymás mellé helyezzük a tepsibe. Paradicsomszeleteket teszünk közé és kicsit megsózzuk.
Megszórjuk a sajttal. Az előmelegített sütő felső részébe helyezzük és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. (Ropogós saláta-fűszeresöntettel-, vagy barna kenyér illik hozzá.)