Hozzávalók (4 személyre):
- 25 dkg gomba
 - 2 evőkanál vaj
 - 2 evőkanál liszt
 - 1,25 dl tejszín
 - 1,25 dl száraz fehérbor
 - só, bors
 - 1 tojás
 - 40 dkg főtt sonka
 - 8 dkg reszelt ementáli sajt
 - 2 kis paradicsom
 - petrezselyemzöld ízlés szerint
 
A felszeletelt gombát rövid ideig vajban pirítjuk, majd kiszedjük belőle. Lisztet keverünk a zsiradékba, felöntjük a fehérborral és tejszínnel, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük és hozzákeverjük a gombát és a tojást. Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket és elosztjuk rajta a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle és egymás mellé helyezzük a tepsibe. Paradicsomszeleteket teszünk közé és kicsit megsózzuk.
Megszórjuk a sajttal. Az előmelegített sütő felső részébe helyezzük és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. (Ropogós saláta-fűszeresöntettel-, vagy barna kenyér illik hozzá.)