Tárkonyos sertésraguleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéslapocka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 kisebb répa
  • 2 kisebb zöldség
  • kis darab zellergumó
  • 2 nagyobb gomba
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • ½ citrom
  • vegeta, só
  • tárkony, babérlevél, őrölt bors
  • olaj

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, ízesítjük (a tárkonyból csak keveset szórunk rá, a többit a vége felé tesszük bele!) és így pároljuk egy kis ideig. Ezután beledobjuk a felkarikázott zöldségeket és így együtt is pároljuk egy rövid ideig. Felöntjük vízzel, utánaízesítjük és fedő alatt lassú tűzön főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és beletesszük a többi tárkonyt. Pár perc alatt összeforraljuk, és mielőtt levesszük a tűzről, citrom levével ízesítjük és finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Vélemény, hozzászólás?