Hozzávalók:
- 1 csokor friss majoranna
- 1 pulyka felsőcomb (csonttal, bőrrel együtt), kb. 90 dkg
- 2 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl erőleves (kockából)
- 60 dkg burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg póréhagyma
- 4 kisebb paradicsom
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál dijoni magos mustár
- só, bors, kevés vegeta
A majorannát felapritjuk, felét félretesszük. A pulykacombot sóval borssal, kevés vegetával és a fele majorannával bedörzsöljük és lefedve 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, bőrével felfelé, tetejére vajdarabkákat teszünk. Előmelegített sütőben 10 percig erős tűznél, majd közepes lángon további 20 percig, alufóliával lefedve sütjük. A levessel felöntjük és további 20 percig pároljuk-sütjük, időnként megfordítjuk. A meghámozott burgonyát és hagymát nagyobb cikkekre vágjuk, a pórét vastagabb karikákra és a hús köré halmozzuk. Sóval, borssal és a maradék majorannával megszórjuk, majd változatlan hőfokon további 30 percig sütjük. A mézet kikeverjük a mustárral és megkenjük vele a comb egyik felét, és körérakjuk a nagyobb cikkekre vágott paradicsomot. Fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy rápiruljon a máz, majd megforditjuk a húst és a másik felét is megkenjük, pirosra sütjük. ( Kb. 3 személyre való adag!)