Pulykamell távol-keleti módra

Hozzávalók (3 személyre):

  • 25 dkg pulykamell (de lehet akár pulyka felsőcomb is)
  • 1 piros paprika
  • 1 zöld paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,25 dl tyúkhúsleves (kockából)
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 kiskanál só
  • 1/2 kiskanál bors
  • 1 kiskanál kínai fűszerkeverék
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • 5 evőkanál olaj

A húst és a paprikákat vékony csíkokra, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát cikkekre, a pórét pedig karikákra szeljük. A levest a fűszerekkel és a keményítővel elkeverjük. Serpenyőben vagy wokban 1-1 evőkanál olajat felforrósítunk és a hozzávalókat a fenti sorrendben egyenként (fajtánként) erős tűzön pirítjuk. Addig kevergetjük, rázogatjuk, amíg a színük megváltozik és illatozni kezdenek, majd kiszedjük. A levest a sült hagymához öntjük, jól elkeverjük, felfőzzük és ízesítjük. Az összes hozzávalót beletesszük és felforrósítjuk. Azonnal tálaljuk. Köretként rizs illik hozzá.

Vélemény, hozzászólás?