Pulykacomb vadasan

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 dkg pulyka felsőcomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 evőkanál mustár
  • 5 dkg kristálycukor
  • só, őrölt bors
  • 1 citrom
  • 2 babérlevél
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 4 dkg liszt

A húst sózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük, hevített olajon hirtelen megsütjük, majd félretesszük. Az olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldségeket, hozzáadjuk a megmaradt mustárt és a cukrot. Ha karamellizálódott, beletesszük a fűszereket, a citrom levét és reszelt sárga héját. A húst visszahelyezzük, felöntjük a borral és kevés vízzel. Ha megpuhult, újra kivesszük. Levét összeturmixoljuk és szűrőn átpasszírozzuk. Tejfölös habarással besűrítjük. Kevés ecettel savanyíthatjuk. A húsra öntve kínáljuk.