Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
 - 2 csokor újhagyma
 - 1 hegyes, csípős paprika
 - 3-4 gerezd fokhagyma
 - 5 dkg sós mogyoró
 - 2 evőkanál ketchup
 - 2 evőkanál szójszósz
 - 1 evőkanál étkezési keményítő
 - só
 - olívaolaj
 
A húst leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát és a hegyes, csípős paprikát rézsútosan felkarikázzuk. A fokhagymát vékony szeletkékre vágjuk. A mogyorót zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk (hogy meg ne égjen). Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, átforgatjuk benne a fokhagymát, rádobjuk a csirkehúst, a mogyorót és a felkarikázott paprikát. Hozzáadjuk a ketchupot meg a szójaszószt, sózzuk, majd erős tűzön 2 percig pirítjuk, végül belekeverjük az újhagymát, a 4 evőkanál hideg vízben feloldott keményítőt, és éppen csak öszeforraljuk. Currys rizzsel tálaljuk.