Csirkemell pirított gombával

Hozzávalók (4 személyre):

  • 20 dkg erdei gomba
  • 20 dkg sampinyon gomba
  • 2 ek. vaj / margarin
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 4 kisebb csirkemell
  • só, bors
  • 4 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • néhány salátalevél

A kétféle gombát megtisztítjuk, kalapkájukat és szárukat felszeleteljük. A vajat / margarint felforrósítjuk, rádobjuk a gombát és fedő nélkül, erős tűzön 5-6 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, lazán összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, fedő alatt melegen tartjuk. A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk, leöblítjük, szárazra törölgetjük. Bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal, majd lisztbe forgatjuk, lerázzuk róluk a fölösleget. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemelleket és mérsékelt tűzön, fedő nélkül, mindkét oldalukon 5-5 percig aranysárgára sütjük őket, majd alájuk öntjük a bort és erős tűzön további 5 percig forraljuk. Kivesszük a serpenyőből a húst, négy fél mellet egészben hagyunk, négyet kissé rézsútosan felszeletelünk és eredeti formájukra igazítva előmelegített tálra rendezzük őket. Melléjük-köréjük halmozzuk a pirított gombát, végül bevonjuk az átszűrt pecsenyelével és a leöblített salátalevelekkel díszítjük. Burgonyapüré, krokett, polenta, rizibizi illik hozzá.

Vélemény, hozzászólás?