Hozzávalók (6 adaghoz):
- 25 dkg cérnametélt
 - 50 dkg túró
 - 15 dkg kristálycukor
 - 8 tojás
 - 4 réteslap
 - 2 citrom reszelt héja
 - 5 dkg mazsola
 - 1-2 csomag vaníliáscukor
 - vaj
 
A cérnametéltet előre megfőzzük. A tojások sárgáját felverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citromok héjával, majd a túróval, és jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a mazsolát és a kihűlt cérnametéltet is. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a túrós masszába. Kivajazunk egy tepsit, beleterítünk 2 réteslapot, rásimítjuk a keveréket. Befedjük a másik két réteslappal, megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt pirosra sütjük. Gyümölccsel kínáljuk.
Variáció: Készíthetjük feleennyi tojással is és tejföllel dúsítjuk.