Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
 - 1 kis fej vöröshagyma
 - 3 púpos evőkanál rizs
 - só, bors
 - 1 csapott kiskanál törött paprika
 - 2 tojás
 - 4-5 zöldpaprika
 - 7-8 dl paradicsomlé
 - 3 evőkanál liszt
 - cukor
 - olaj
 
A paprikákat kicsumázzuk, majd félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk. A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a törött paprikát, beleütjük a tojásokat és összegyúrjuk. Amikor jól összedolgoztuk, megtöltjük vele a paprikákat. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, sózzuk és félig lefedve, takarék lángon főzzük. Eközben egy külön lábasban a lisztből és olajból rántást készítünk. Felöntjük a paradicsomlével és sűrűsödésig főzzük. Amint a húsgombócok megfőttek, beleöntjük a paradicsommártást, sóval, cukorral ízesítjük, és összeforraljuk.