Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg pulykamellfilé
 - 2 tojás
 - 4 evőkanál liszt
 - 1 dl száraz fehérbor
 - 3 evőkanál szójaszósz
 - 2 evőkanál olaj
 - 1 tyúkhúsleveskocka
 - 1 teáskanál gyömbérpor / friss reszelt gyömbér
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1/2 citrom leve
 - ízlés szerint őrölt bors
 - olaj a sütéshez
 
Az olajat, citromlevet, szójaszószt, bort, borsot, gyömbért és a zúzott fokhagymát összekeverjük, majd meglangyosítjuk és belemorzsoljuk a húsleveskockát. A pulykamellet kis szeletekre vágjuk, mély tálban egymásra rétegezzük, miközben a sorokat a páclével leöntjük. Befedjük és hűtőszekrényben legalább egy napig (még jobb, ha tovább) érleljük. A húsdarabokat néhányszor megforgatjuk, hogy a páclé mindenhol érje. A léből kiszedett húsdarabokat még nedvesen lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásba forgatjuk, és ismét belisztezzük. A pácolás után megmaradt levet összekeverjük a megmaradt tojással, hozzáadjuk a megmaradt lisztet. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-masszát keverünk belőle. 10 percig állni hagyjuk, közben bő olajat forrósítunk. A lisztes pulykamellszeleteket megmártjuk a tésztában, majd a forró olajban mindkét oldalát szép sárgásbarnára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük. (A megmaradt tésztából egy nagy palacsintát sütünk, amit négy cikkre vágva teszünk a köret alá.) Köretnek kukoricás rizs vagy rizi-bizi, párolt zöldség, esetleg burgonyapüré illik hozzá.